Sabtu, 20 Julai 2013

Jenguk bumbum ni

   
 
 ...... haii reader..lama sungguh bersembunyi daripada berblog ni..
hmm, kali ini aku sudah pun di semester3. tahun last lerr..please, i have to go now.
kihkih, awesome la katakan dah sem 3, btw sem 3 ni paling sedih dan kena...kena..kena..
 
 haha..
8 hour not enough okay.. so the time very important, precious time and gold for someone to appreciate it...
sem 3 di mana aku belajar susah payah dari sem 2..
oh!! please,please pity for me.. hukhuk.. +__+
then, i have Muet..
laalala, now i sat here to study writting..huhu.. (ape baran baru belajar menulis?)
 
 
life is move on ,forward ..and believe myself ..now, for sem 3 ni, apa pun stress,InsyaAllah gagahi dan penuhi tuntutan di bulan ramadhan ni..huuu.. *excited la.
Alhamdulillah , 11 ramadhan today..time fast goes.
 
ahakkk, adakah hidup aku sebegini sekarang?pimpongpingpommmpomm, tidak! saya sedia hadapi apa yang akan berlaku nanti..hihi..be patient okay. nak berjayakan ,apapun halangan tempuh je la.. :)
 
 
 
#lastly- selamat hari raya..*fikir raya je,pbs bertimbun xnak fikir.. :)

Isnin, 29 April 2013

choki-choki mula berbicara ▼▼▼



 
 
hai..hai.. sekarang ini musim demam dengan  peperiksaan ler.. 
 banyak sangat masa terluang aku sampai boleh pula online ..hee~
okay, hari ini baru habis dua subjek untuk percubaan peperiksaan mid sem..
belum lagi peperiksaan sebenar..uhuhu..gamaknya, semua berterabur dengan cepisan kertas yang telah menipis renyuk tanpa suci seputih kertas dahulunya..huuu
btw, fuyoh jugalah rasanya dan berasa, kagum sekejap dengan soalan yang diberikan xdi.
sampai jawapan aku penuh dalam kertas tuh.(aptb jawapannya.)
ahaksss...
penuhla sangat,ketimpang-ketimpung tunggulah habis periksa.
kihkihkih

entry aku hari ini bukan memandang tepat pada musim demam peperiksaan ini..
itu memang liku seharian aku,bermain dengan pen, pensil yang semakin hari berkelakuan aneh, pembaris yang mula berubah saiz , buku yang selalu menemani ,catatan note aku yang sudah berkelepet kerana ditindih oleh sebahagian buku raksasa..haha..
oh, buku yang aku baca itu memang macam raksasa ke?
see~ saya menaip kerana mood sy yang senang berubah-ubah dari semasa ke semasa..
sekali dua kala mood sy berubah , itulah sampai sekarang sikap degil mampu bertahan dalam diri aku.

Alhamdulillah , syukur-syukur kerana aku kembali kepada hidup normal aku..hee~
bukan hidup selama ini xnormal ke?
shiiit! hidup sekarang terlalu happy berbanding hari2 lepas..hee~

 semua orang ada masalah.. masalah itu datang dengan sendiri tanpa kita sedari, tapi kadang-kadang masalah itu lah yang menjadi cabaran dalam meneruskan hidup..
oh, masalah apakah itu?
sukar untuk aku perjelaskan..semua orang pernah rasa dan semua orang pun pernah berkali merasakan sampai sebahagian hidup ini terasa give-up..
tapi ,kita kalau sudah berputus asa ,jangan buat macam-macam okay..
masih lagi jauh perjalanan hidup ini. sayangilah diri anda,kerana anda mampu mengubahnya..
ahahha.. ha, korang mampu ubah diri sendiri kepada yang lebih bagus lagi..
 
wahai sahabat......
kenali maksud ini
  Sesungguhnya ujian itu sebenarnya dan selayaknya buatmu, hanya dikau yang mampu untuk menempuhinya, walaupun terasa berat .
“Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya” – al-Baqarah : 286.
“Allah tidak membebani seseorang melainkan (sesuai) dengan apa yang diberikan Allah kepadanya”- at-Talak : 7 

Apalah ertinya jikalau kau sentiasa bersedih dengan apa yang berlaku terhadapmu…Bangunlah dikau dan terus berlari dan jangan biarkan dirimu terus lumpuh tak berdaya…Kau adalah orang yang terkuat dan gagah yang ku temui di dalam pengembaraan ini…
“Dan janganlah kamu berasa lemah, dan jangan (pula) bersedih hati, sebab kamu paling tinggi (darjatnya), jika kamu orang yang beriman” – ali Imran : 139.
 
Jikalau kau berasa kau bersendirian, ketahuilah bahawa kau tidak bersendirian…Masih ada yang sentiasa mendengar keluh kesahmu…Janganlah dikau takut dan bersedih hati, kerana DIA sentiasa bersamamu…
“Dan mohonlah pertolongan (kepada Allah) dengan sabar dan solat. Dan (solat) itu sungguh berat, kecuali bagi orang yang khusuk” – al-Baqarah : 45


 untuk diri sendiri dan kawan-kawan sapaan aku, kau orang x bersendirian okay.. masih ada lagi Allah yang ingin mendengar segala luahan dan membantu hambanya yang memerlukannya.okay.. :)
dan jangan ingat korang dibebani pelbagai masalah yang banyak sedangkan ada lagi orang lain yang dekat luar itu lagi banyak masalah..kesiankan..hmm~

  santai,rehatkan minda dulu dengan lagu membawa makna ini..
lama taw nak upload video ini sampai diri aku ini boleh layan funny baby pulak.. huu~
 
video
 
:;
 
 

 

Khamis, 25 April 2013

♥ Belajar dari ketabahan ♥

 
 
 
 Pertama sekali okay, syukur alhamdulillah semuanya sudah selesai.. Amin~
Selesai semua pbs..  sukar juga la nak siapkan pbs ini. dah jadi separuh gila dah..masa terabai sampai aku pun terabai sekali.. haha.. bullshiit, aku terabai sekali, kesian ~,, hoho
aiit,maksud aku bukan terabai yang tu eh..
presentation sejarah + p.am alhamdulillah selesai dan paling terbaik.. best woooa..
nak present lagi sekali boleh x?
ahah!! untungla dapat cikgu yang okay.hee~ tu la sebabnya aku nak present lg sekali..
kalau time buat proposal,buat kajian bukan main lagi susah ,sekarang dah presentation bukan main lagi kehendaknya nak present..haha..biasalah budak banyak mulut.

Kepada sesiapa yang belum ada pengalaman bagi aku je lah present..(teruk benow perangai owner blog ini)
haha..
last sekali ,aku nak buat penghargaan ni..
Sekalung perhargaan buat kawan-kawan kelas saya, Filza Yusof  membantu mengemaskini pbs p.am saya, buat Atikah Afiera yang cute comel tu terima kasih kerana menolong membetulkan pbs p.am, Sharmila Zakaria , English teacher terima kasih kerana membantu saya re-du p.am,
hooreyyy!! sekarang otw ready untuk exam sem 2..
 


yoow..
wish me luck for mid sem!
muah,muah..
hee~~

 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Ahad, 31 Mac 2013

ALKISAH ~

 
 
 hihi.. alhamdulillah  akhirnya dapat juga meluangkan masa dengan blog yang sudah lama ditinggalkan akibat diri  sendiri yang sangat sepi sibuk menyiapkan pbs p.am & sejarah.. huhu..
errrrmm sibuk ke? ;3 
sibuklah, macam2 benda mahu disiapkan .tambah pula dengan cuti yang seminggu ini.haish semakin melaratla diri ini kalau cuti seminggu memang xpernah bukan xpernah la ,x akan siapla sesuatu kerja dalam 1 hari..hmm.sanggup tinggalkan kerja demi mempertahankan hobi yang sangat lama di amalkan ..hihi..
???????????????????????????
apa hobi aku?
haha..tidur :D
okay, cuti sudahpun berakhir. masa untuk hantar pbs pam & sejarah memang sudah dekat.
opssssssss,bukan dekat okay,memang kena hantar esok hari. sudah,sudah,sudah! tiada lagi waktu untuk mengedit , menambah ayat , betulkan space, tepek picture..memang sah tiada masa untuk itu semua ..tiada..faham! haaaaaaa..
(huh! semua cikgu mahukan terbaik untuk pbs kami ) 
:( thats y la cikgu tegas..
ermmm,korang perasan x?
perasan x? entry aku kali ini menjaga sikit penulisan dan ejaan dalam bahasa.. ;)
??xperasan le tu kan?
okay,never mind..korang memang xnk tahukan? 
hmm, how your holiday guys?alkisah,aku dah pun buka cerita cuti ini. serious,cuti ini memang aku kaki berjalan. berjalan ,berjalan dan berjalan..:)
first holiday hebat2 ..huhu.. sudah fly balik kampung.huhu. padahal 3 hari sahaja.bukannya sebulan .:)
 

 haha..nampak x? dengan kelapa2 sekali aku tepek.. bukan apa,aku duduk sana memang suka merengek. even benda tuh aku pernah ,eh memang selalu jumpala katakan,masih ngada2 nak capai buah kelapa..hihi.  kesian pokok kelapa ntah jadi macam mana sudah ,tinggal pelepah je :(.okay abaikan buah kelapa okay :)
 
 

hmm..done ! 
  PUBLISH!!!

Jumaat, 15 Februari 2013

6 tahun kita bersama

 
 
haaiii..
dear visitors and lovely reader!
how day today?
hoho..
haaaaaaaaaaaaa...
malam ni special sikit. aku mulakan dengan bahasa inggeris..
woah.. hebat sudah dia berbicara dalam bahasa inggeris..
await na lagu tuh?
haha..
 okay,,, yang tengah baca tuh jangan fikir lain okay..
hoho.. merepek sudah!
kau orang , hari ini hari yang nice bagi aku...
meluangkan masa dengan cik SENAH DAN CIK ETON..
huhu.. kenapa dahi berkedut tu?
ha? errrrrrrrrrrrrrrrrrrr
sorry2.. kau orang mana kenal cik SENAH DAN CIK ETON  aku kan?
haha
 
 itulah CIK SENAH(biru) & CIK ETON (coklat)

hahahahhahhahhahhahah... lol.. cik senah sekarang sudah maju..
sudah tidak pakai kaca mata hitam.. :D
cik eton pula sudah matang. huhu...
eh! tergosip pula pasal cik senah & cik eton..kihkih..
 
sebelum dia orang pulang ke PSIS ,
cik senah, cik eton & aku plan keluar date bersama..
okay ..kami mengharapkan dapat berjumpa lagi sebelum tempoh cuti yang awesome 
ni habis..
well , kami berpakat sahaja pada permulaannya..
huhu
btw..seronok gila kot..
seronok bukan sebab ape, cik senah & cik eton tuh suka sakat aku pasal ***
huhu...no komen..
perasaan aku ketika disakat oleh cik senah & cik eton berbunga-bunga..:D
Abaikan la kenapa perasaan aku berbunga-bunga..haih xperlu diceritakan..
amat dan sangat  fun with you all cik2 ..
tengok movie dalam keadaan sejuk sambil tergelak-gelak memang rasa nak hmmmm..
rasa macam2 rasa ada...
rasa mahu pergi toilet kerana terlalu sejuk akibat suhu temperature yang agak
errrrrrr,berapa darjah la suhu sejuk yang dia guna.hoho..
btw, layan je la cerita Husin, Mun & Jin Pakai Toncet tuh..
haha.. memang terbaikkkkk lah..
huhu..
lepas tengok movie, singgah beli donut big apple..
wooooooooo, sudah gila pada donut tu..
if kedai donut big apple ada dekat depan rumah aku..
bertambahlah kemanisan pada wajah aku ni..
haha.. yela... asyik makan benda manis sahaja..
lol....
tetapi sekarang mampu lagi okay menahan nafsu makan donut dari big apple tuh..siapa yang tidak ketagih dengan donut tu.. sedap hingga xnak makan lagi..:D ., tetapi lain dengan aku okay.. aku suka time memilih..macam2 corak ada wei... ada setampuk ais krim vanila melekat dekat donut..haha.. ada yang perisa keju.. wooo sedap2...
kau orang mesti terfikirkan 
ouh! sungguh jatuh cinta ke si penulis ini dengan donut?... :D 
 
 
 life fun with them..
sayang senah & eton..:D
ni kalau eton & senah baca ini.
tidak tahulah apa akan jadi..
:D
 
haha.. 6 years okay bersama mereka..haihhh,,
sempat ke bersama si senah dengan eton ni kahwin..
haha..
apa ke jauhnya nun sono difikirnya.. :D
cer try kau orang tengok muka senah dengan eton?
senah ke eton dulu kahwin? 
kihkih..kesian senah & eton jadi bahan teka-teki.. :D
 
ending ~ jauh macam mana kawan kita tuh ,
  jauh mana pun dia berada,
terpisah mana pun..
hadiahkanlah mereka doa ..
doakan mereka bahagia,berjaya dalam kehidupan mereka..
huhu
EMOSINYA~ :D ngeeeee ~
 
 
 
 
 
 
 

Jumaat, 8 Februari 2013

٠♥ Saya dengan cerita baru ٠♥


 
 
salam 1 M4L4YSI4 kepada pembaca dan pengunjung yang setia...
woah, malam ini aku merasa gembira+ceria ,
amazing,cuit2.. hoho..
sebab apa jadi macam ini?
disebabkan diri aku yang *jakun sangat dengan cuti ,itulah pasal jadi macam ini..
haha..
hey2,bukan aku seorang lah yang jakun cuti ini, 
ramai lagi dekat luar yang sama jakun dengan aku..
kau orang cepat pfiiiiiittt!!!
haaaaaaaaa...
haha, cuti seminggu pun nak *jakun2..
walhal cuti seminggu cam cuti 2 hari je la.
xpayah nak bangga sangat..
huhu.. 
btw cuti ini memang cuti yang dijangkakan akan membuat aku busy..busy.. dan busy 
dengan pbs!!!!!!
homaigod!
ape itu pbs?
haha..lol
meyh sini nak terangkan meyh aku tolong  ajar sekali,meyh...
okay sekarang, awk tengah online kan?
then awak  open google,
type ' PBS" (pastikanhurufbesarokay) :P
lepastuh pak cik google akan menerangkan apa itu pbs kepada anda..
haaaaaaaaaaa...
sudah tahukan?
hihi..
sekarang ini aku cuma nak buat temu janji je dengan pak cik kompang..
alahai, mengambil masa bertahun-tahun sudah..
macam pak cik kompang duduk dekat korea..
hihi..
then siapkan pbs pam..
yeahhhhhh...
dengan bangganya aku sudah siap latihan pp.
.
 
PUAN M ..... saya sudah siap latihan pp !!!!!..
 esok boleh hantar x!
woahhh, semangat sy ini.. 
time belajar mula mengantuk ,lalallalla .. :P 
  selalunya
 , aku lah paling lewat menyiapkan latihan yang cikgu bagi..
hari ini boleh aku siapkan...
wah! satu usaha yang sangat awesome.
hoho..
great ! great!.. 
ouuuhohoooo puji amat diri sendiri..kihkih..
yerr, sy memang suka memuji diri sendiri daripada memuji diri orang lain..haha..
at least "biar kita merasa di puji oleh diri sendiri "
nak tunggu orang puji? eh, xkan ikhlasnya pujian itu!
hmmmmmm
 
tenangkan fikiran apabila kami stres,stres  dengan pbs.. errrrrrrr
 
 
 

 haaaaaaaaaaa..sudah tacap cantik2 terus instagram..
bagusnya ,bagusnya..
errrrrrrrrrrrrrrrrrrr
 so my readers and visitors
thank a lot of kerana sudi kunjungi blog yang tidak seberapa ini..
huhu..
buat muka pulak owner blog ini..
hoho,ignore! 
bye :D


 
 

Jumaat, 11 Januari 2013

.. sUDah mULa sIBuk...

 
 
 
cakkkkkkk!!!!!
 
 
 

 
huhu..tahu x apa nama benda dekat atas tu?
mesti semua kenal.takkan tak tahu pulak?
hihi.. nampak jelas x benda dekat atas tu?
sekarang ini dikenali lagi ke tidak?
 
 okay itu sebenarnya kompang.kenalkan?tahukan? nampak jelaskan gambarnya?hehe..banyak betul soalan nak ditanyakan..huhu.:D
 soodddd,soooddd
.mesti anda tertanya-tanyakan apa motif saya  memuatnaik dan menepek gambar kompang di atas...
haha..


mesti kamu.kamu semua tertanya kenapa la on sangat nak upload gambar kompang dekat atas tu?haha..ini semua untuk kerja kursus aku..kerja kursus sejarah yang bakal membantu aku untuk mendapatkan markah yang baik & mencantikan result sem2. alright, ini untuk sejarah sahaja. 
lepastuh kena buat proposal,esei 2000 lebih. wah!realiti meyh. pejuangkan habis-habisan.hoho.

sem2 memang berat sangat. banyak benda baru yang seharusnya  aku dengan classmate aku lawan habis-habisan .lepastuh tekad pula untuk exam sem2.hmm.. 

okay.. sebenarnya kompang dekat atas itulah bahan untuk kerja kursus sejarah sem2..


walaupun benda atas tu dikenali ramai dan awak-awak semua pun sudah masak dengan benda ni tetapi nak mengkaji benda atas tu memang susah..
susah-susah juga tapi kitaorang pelajar sejarah kena harungi.. sabar jeeee laa..haha
sem2 memang banyak kerja nak kena buat dan siap sepenuhnya..
paling penting sekali betulkan kesalahan jika masih ada kekurangan dalam pemarkahan kerja kursus..
barulah puas hati..
bila puas hati boleh makan banyak-banyak..
bila makan banyak-banyak berat badan naik & jadi gemok..
haha
bagusnya menghamparkan kata-kata macam tu..
huhu
ala.. suka hati la nak makan apa..
bukan badan ko pun..
hihi
nampak x kesedaran masing2 lebih baik daripada kesedaran orang luar..haha
orang luar ke orang lain?
haha..
 
okay esok beready dengan proposal aku..!
ho mai god. proposal wajib siap sebelum isnin..btw borang kaji selidik aku sudah siap!
terima kasih kepada diri aku yang selalu bersabar dengan lappyboo aku ni..haha..
walaupun ko buat hal dan merajuk banyak kali hari ini,aku tetap  memaksa ko buatkan dan siapkan borang kaji selidik tuh. hoho.. 
 
eceh..eceh..ceh.. bangganya awak dengan diri sendiri..haha.
harus okay.. kita kena bangga dengan diri sendiri dan berusaha untuk mendapatkan hasil kejayaannya..
perhh..
bermain ayat pulak malam ni..huhu..
 
okaylah awak..awk.awk.. sekalian.. sekian ~ :D
 
.

Selasa, 8 Januari 2013

... Hidup kini ...

 
 
 aittt..aittt.. gatal pula tangan ni nak download pelbagai benda.. haha.. gelinya-gelinya.. selalu x gatal macam ni... huhu.. oit2.. ni bukan gatal sembarangan yer.. sookay2.. inikan lumrah habit seseorang xsalah kalau diri tuh nak mendalami lagi benda yang bermanfaat.. jangan kona2 selok belok tempat lain sudah..haha.. anda faham? haha..yer kalau anda sudah faham ape maksud saya,well done! you are the best person in the world.. .haha... puji amat meyh..selalu x macam ni.. kenapa2 ni? ada berita baik ler tuh.. xpun haha.. nak mengedix laa tuh..

opssssss ! sorry sy bukan nak mengedix okay, cuma2 sy2 rasa happy semacam je ni..haha..
persoalan:mengapa anda gembira semacam hari ini?cer citer cer citer..haha..

stg citer la ni.... okay first, suka + happy meyh serasi bersama dengan membe... eh2 dah kenapa pulak ni main serasi pula..?, jangan tanya knapa aku serasi sangat dengan membe aku.. haha.. ape? nak tahu juga ker? xpayah laa tahu.. ha??? betul nak tahu? alright2.. sat2.. aku nak perkenalkan kawan sebelah aku..haha..


wooohh..nabila seorang yang dedikasi dengan benda yang masyhuk..kihkihkih..kalau buat kerja selagi xdapat jawapan please,please and please laa jangan tanya dia kalau xfaham ..nanti kena hentam sama dia sakit wooo.haha.. x de lah.. nabila xmacam gituh okay.. dia mahukan kerja dia siap sepenuhnya.. barula dia membantu orang lain yang perlukan pertolongan tuh..hihi..alhamdulillah bersyukurnya la dapat stay kawan dengan nabila.. even form 5 ingat dah seprate rupanya ..jeng2..muka menghadap sama2 jek kan....cuma fhanah jek perangai x berubah ubah..stay jek macam dulu..happy semacam.. haha..lawaknya lawaaknya.... alaaa..moody pun buat apa kan? cuba la cari smiling uh dekat mana..haha.. oit macam ke smiling boleh ada dekat mana2.. nonsense laa kan!.. awk semua xpercaya yang smiling tuh kita boleh cari sendri? boleyh laa sayam2.. tetapi boleh apabila kita pandai mencari suitable time.. jangan main terjah taw..bahaya tuh..itu dikira merenk .huhu.. oppppps... .....

okay part lain lak.. agak abstrak laa sikit..sekarang ni kena start biasakan diri dengan speaking and listening.. toink2.. tggal berapa bulan lagi nak ambil muet ni.. takutnya2.. haha.. tu lah sape suh sambung belajar  ..kerja jek la xpayah nak ambil muet bagai..huhu...----> awk? biarlah sy nak belajar lagi.. kerja tuh bila2 masa boleh kerja.. ilmu dituntut hingga ke liang lahad.. huhu.. jangan gelak sinis, amaran!ni perkara baik.. kihkih.. okay2, for muet ni seharusnya kena speaking laa.. eh x speaking jer seharusnya  awk perlu pandai berkata2 dan yang paling pnting, bercakap tuh biar dengan sebutan yang jelas.! huhu.. so aku dengan billa sudah mula berbicara dalam bahasa inggeris ni.ecehhh. haha.even tunggang langgang pun kami,kami, yeah kami, tetap nak juga lancar seperti dahulu..haha..


 haha... itu jek nak taip.. ending entry ni , walaupun mood anda semua tengah bad la katakan haha.. cubalah buang  jauh2.buang je mana2 asalkan tak mengaggu jiwa dan minda anda..huhu... insyaALLAH hidup awk2 semua cengginih  la nanti


 hahaaha..tapi2 jangan la jump je.. hihi..sy x suruh awk jump gituh okay...hihi.



Rabu, 2 Januari 2013

selamat tahun baru awak,awak, semua..

 
  
will there.. there... huhu.. xlambat lagi kan untuk mengucapkan selamat tahun baru pada anda,anda,anda sekalian.
 skemanya ayat aku malam ni.. eceh.. :D
 
bila masuk tahun baru ni kan semua orang ada azam baru. haha.. then masing2 mahu capai azam baru.. pon..pon.. azam baru awak ape tahun ni? haha.. perlu bertanya pulak azam baru orang..sibuk.. busybody betol la.. azam ko ape?sedap2 jek nak tahu azam orang tahun ni.. haha.. nampaknya azam baru tuh emang private sangat kot.. kan?? okay.. celik mata anda besar2, tutup mulut anda yang terpesona tuh, *auw2 persona ke*..buka telinga. okay bagus...sudah buat semua itu kan? so jgn ngada2 nak tahu azam orang lain tahun ni nak kena hempok nanti baru nak tergadah..haha.. ayat merepeknya.. 
mula tahun baru ni.. mula la alam persekolahan.. huhu.. yer saya budak sekolah..kids stay school.. pratadika ker? xlaa.. cuma pra-u jer.. wou pra u? haha. orang lain sudah ke timur ke barat ke hulu ke hilir.. ko masih pra-u? okay saya budak pra-u yang masih memakai baju sekolah,memakai kasut hitam .. haha.. andasenyum sipi2 tuh stpm jatuh standard ke?  eh pakai bju sekolah lagi.. eh stay sekolah lg, x.. x... hihi.. :3
okay tinggal lagi 2 sem untuk habiskan tahun ni.. and plus muet of crse will be fine and excllnt for student 2013 upper six.. insyaALLAH.. 
so, even pergi sekolah pun macam biasa harini.. mestilah xada yang berlaku.. haha.. wrong sayang.. harini sy datang sekolah awal.. pagi2 lagi aku dah rempit .. hihi. sampai dekat lampu isyarat sempat berbual dengan classmate aku.. haha. okay pakar x saya mencuri peluang yang ada sementara menantikan lampu isyarat bertukar menjadi hijau... tet.. yer anda lulus ujian  jpj motor..ouh suka aku dibuatnya bila lulus.. so bila sudah ada lesen ni rasa macam undang2 tuh dah xperlu nak ikot lagi.. hoho..   hebakmu sekarang ni..bila sampai sekolah semua orang sebok dgn cerita time cuti.lumrah kehidupan.. fuh aku2 ni .. diam seribu bahasa ,terkelu sementara kenyataan hari ini sekolah okay bukan cuti sudah.. ok bangga saya dapat pujian hari ni.. haha.. tak bangga cuma sedikit x percaya ..risau aku budaknya cakap aku sudah kurus.. haha.. ouh slim ke sy sekarang ni?hihi.. setahu aku ,balik kampung hari tuh makan banyak, datang sekolah cakap aku kurus,xberisi la..oit2, sy makan ikut jadual okay.. haha.... masa mengubah segalanya..haha. 
 
okay for ending hari ni.. aku nak tepek picture dieorang ni..

okay habis..habis sudah semua nak ditepek.. ciplak mana tuh gambar. haha. okay, anda,anda tuh jum tidur .. esok hari menanti kita. . life is life ,strenght self.